FÖREBILD: LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERBOTTEN
Särskild ingång på webbplatsen för företag

lansstyrelsen_vasterbotten

En återkommande kritik från företagen är bristande tillgänglighet och svårigheten att hitta relevant information på länsstyrelsernas hemsidor. Informationen som berör företag finns ofta utspridd i en informationsstruktur som täcker hela myndighetens breda verksamhet.

På Länsstyrelsen Västerbotten har webbansvarige kommunikatören Jonas Mattebo tagit fasta på kritiken och genomfört ett projekt för att inventera den egna webbplatsen och samla den mest relevanta informationen för företag på ett ställe.

Genom att prioritera sidorna i inventeringen har vi kunnat göra en samling med länkar som vi tror är till nytta för de företag som kommer till vår webbplats. Vi kan inte täcka in allt som har beröringspunkter mot företag och näringsliv där, men det kan fungera som en startpunkt.

Förutom att underlätta för företagen att hitta på webbplatsen så har man även haft stor nytta av projektet internt på länsstyrelsen när det gäller att få en bättre överblick över den information och de vägledningsdokument som finns för företagen.

En prioriterad lista med innehåll innebär också ett tillfälle för oss att se över dessa sidor, att se till att de är bra och uppdaterade. Det är nödvändigt att kontinuerligt rensa ut gammalt material och kvalitetssäkra de dokument som ligger på webbplatsen, säger Jonas.

Det kan även konstateras att i länsstyrelsernas gemensamma brukarundersökning för 2013 får Länsstyrelsen Västerbotten högsta betyg när det gäller tillgänglighet samt att hitta och söka information på webbplatsen i frågor som gäller företagsstöd.

Kontakt
Jonas Mattebo, Webbredaktör, Länsstyrelsen i Västerbotten
E-post: jonas.mattebo@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-2254239

Länk till hemsidan.